«Τόση αθωότητα στις μέρες μας;»

aganaktismenoi-agios-panteleimonas
του Ιάσονα Παναγιωτόπουλου και της Χρύσας ΒαϊνανίδηΚάποιοι μπορεί να μην θυμούνται. ή να κάνουν πως δεν θυμούνται. Είναι εκείνοι, που σήμερα εκπλήσσονται, αιφνιδιάζονται, απορούν. Είναι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ότι δεν γνώριζαν, και που σήμερα ανακαλύπτουν… και αποκαλύπτουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και νιώθουν φρίκη από το πραγματικό πρόσωπο των νεοναζί.


Αν ο σπόρος του φασισμού και του ρατσισμού ήταν καλά ριζωμένος στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηθελημένα  τον βοήθησαν να καρποφορήσει. Όλα για τη μάχη της επικαιρότητας και την τηλεθέαση.


Η Θέμις Σκορδέλη, παρουσιάζονταν ως αγανακτισμένη κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα. Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Σήμερα είναι υπόδικος για ρατσιστικές, δολοφονικές επιθέσεις, τις οποίες πραγματοποιούσε την ίδια περίοδο που εμφανιζόταν κατά συρροή σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Εγκληματικές πράξεις που είχαν ήδη καταγγελθεί από μεταναστευτικές οργανώσεις, κόμματα της αριστεράς και πολιτικές ομάδες. Ωστόσο λοιδορήθηκαν και αγνοήθηκαν.

Ο Γιώργος Παπαδάκης το 2009 φιλοξενούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα τους λεγόμενους «αγανακτισμένους κατοίκους» του Αγίου Παντελεήμονα, στην εκπομπή του. Ανάμεσα τους και η Θέμις Σκορδέλη, η οποία από μια άσημη ρατσίστρια, έγινε τηλεαστέρας.


Οι δημοσιογράφοι που σήμερα δεν μπορούν να πιστέψουν πώς θέριεψε το κτήνος της Χρυσής Αυγής, ήταν οι ίδιοι που χάιδευαν τότε τα αυτιά των αγανακτισμένων κατοίκων. Έδιναν βήμα σε κάθε ανυπόστατη και παρανοϊκή καταγγελία που αναπαρήγαγαν δημοσίως τα ακροδεξιά στοιχεία του Αγίου Παντελεήμονα. Χωρίς ρεπορτάζ, χωρίς να διασταυρώσουν γεγονότα, χωρίς παρεμβάσεις στις συζητήσεις, οι δημοσιογράφοι που σήμερα πέφτουν απο τα σύννεφα, έβγαζαν απο την τρύπα του, το φίδι του ρατσισμού.


Ο Δημήτριος Πιπίκιος, υποψήφιος της ΧΑ εμφανίζεται στο 8,34 ως κάτοικος Παντελεήμονα.

Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα υποστήριζαν ότι δεν ήταν πολιτικοποιημένοι. Υπό τον μανδύα της δήθεν αγανάκτησης, η λεγόμενη επιτροπή κατοίκων, δεν έχανε την ευκαιρία να χρησιμοποιεί την ρητορική του μίσους. Πίσω από αυτούς κρύβονταν όλα τα συντηρητικά και ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής. Και στη σκιά τους η Χρυσή Αυγή.

Είναι η εποχή που η Χρυσή Αυγή μέσω της «Επιτροπής κατοίκων» διοργανώνει συχνά συγκεντρώσεις μίσους κατά των μεταναστών στη περιοχή. Παράλληλα πραγματοποιούνται βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών και καταστημάτων. Τις οποίες τα κανάλια που υποτίθεται ότι παρακολουθούν στενά την υπόθεση του Αγίου Παντελεήμονα ποτέ δεν είδαν ή δεν άκουσαν.


Στο ρεπορτάζ του Alpha, μετά την επίθεση που δέχθηκε ο τότε υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέκος Αλαβάνος στον Άγιο Παντελεήμονα, πρωτοστατεί η κ. Σκορδέλη. Μαζί της και διάφοροι άλλοι «κάτοικοι» που έχουν συμμετάσχει στις τηλεοπτικές εκπομπές τη συγκεκριμένη περίοδο, με τη ρητορική κατά των μεταναστών να επικρατεί στην κεντρική πολιτική ατζέντα.

Στην εκπομπή του  κ. Παυλόπουλου εκτός από τον κ. Πιπίκιο, έναν από τους αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής και μέλος του στρατιωτικού συνδέσμου Ελλήνων εφέδρων, η ίδια η ρεπόρτερ λέει πως πρέπει να καθαριστεί η περιοχή από τους μετανάστες.  Να σημειωθεί πως ο κ. Πιπίκιος το 2009 συμμετείχε και σε προεκλογικό σποτ της Χρυσής Αυγής, μαζί με τη Θέμις Σκορδέλη. Δεν το είδαν ούτε αυτό. (Στο 04:55)


Η δημοσιογράφος στο κανάλι του κ. Πρετεντέρη, Μίνα Καραμίτρου που δεν ήξερε ποιοι ήταν όλοι αυτοί, δίνει συγχωροχάρτι στους φασίστες που επιτέθηκαν στη δημοτική σύμβουλο της Ανοιχτής πόλης Ελένη Πορτάλιου στον Άγιο Παντελεήμονα. Τους αθωώνει ονομάζοντάς τους κάτοικους της περιοχής σαν να μην υπάρχουν φασίστες στην περιοχή. Ήταν οι ίδιοι που ήταν προσκεκλημένοι στα κανάλια τους. Και όπως λέει και η ίδια έχει κάνει πολλές φορές ρεπορτάζ στον Άγιο Παντελεήμονα. Μάλλον αυτή ήξερε τότε…ή το έκρυβε.

Advertisements