Το μεγάλο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Πέραμα

lkhlkugkuyfkytd

Με αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πέραμα μεγάλο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικής δράσης του νεοναζιστικού κόμματος.

Το κάλεσμα για την αντιφασιστική διαμαρτυρία απήυθυνε ο  Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου-Δραπετώνας-Περάματος και η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πολιτών Περάματος.

Περίπου 1000 άτομα, κάτοικοι του Περάματος  του Κερατσινίου της Δραπετσώνας, των γύρω περιοχών του Πειραιά, με τη συμμετοχή αντιφασιστικών  οργανώσεων, σωματείων, συλλογικοτήτων, συλλόγων δασκάλων, πολιτικών κομμάτων,  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ηρώων για να διαδηλώσουν ενάντια στον νεοναζισμό και την εγκληματική δράση της Χ.Α.

Γύρω στις 12.30 ξεκίνησε η πορεία  που κατευθύνθηκε προς την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, όπου διαβάστηκαν κείμενα κατά του φασισμού.

Στη συνέχεια η πορεία πέρασε από τις γειτονιές του Περάματος και συγκεκριμένα έξω από τα γραφεία της Χ.Α, τα οποία είχαν περικυκλώσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας του αντιφασιστικού αγώνα αποτελεί το γεγονός ότι η σημαία της Χ.Α έχει πλέον εξαφανιστεί.

Σημειωτέον ότι ο φόβος των προηγούμενων ημερών έχει αρχίσει να υποχωρεί, με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου παρακολούθησε χαμογελαστός από τα μπαλκόνια την αντιφασιστική διαδήλωση, η οποία κατέληξε ξανά στην πλατεία Ηρώων.

Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου ακολούθησε συζήτηση των αντιφασιστικών κινήσεων, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο  Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου-Δραπετώνας-Περάματος οργανώνει παναθηναϊκό συλλαλητήριο μνήμης του αντιφασίστα μουσικού, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

 

antifasistiki

ihiugulyrkutritrf

dfhxfghxfghfyj

Advertisements