Τραμπούκοι δολοφόνοι νεοναζί στο κέντρο του Πειραιά.

anti-fascist1Με την ανοιχτή ανοχή της αστυνομίας, συνοδεία δύο μηχανών ΔΙΑΣ, 35 νεοναζί της γνωστής εγκληματικής συμμορίας “χρυσή αυγή”, φουσκωτοί μπράβοι οι περισσότεροι, έκαναν περατζάδα σήμερα στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά. Η εικόνα δεν είναι ασυνήθιστη. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό έχει στηθεί ξανά και ξανά, ιδιαίτερα από τότε που άνοιξαν γραφεία δίπλα στην ασφάλεια Πειραιά, το 2011. Δεν είναι όμως και φυσιολογική. Ο υπόκοσμος προσπαθεί ξανά να σηκώσει κεφάλι.
Μαζεύτηκαν στη Σωτήρος, με παράταξη και βήμα στρατιωτικού τύπου, και ξεκίνησαν μια βόλτα τρόμου, τραμπουκίζοντας, υπο το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας, τους περαστικούς που αρνούνταν να πάρουν τα έντυπα των δολοφόνων. Παρά την τρομοκρατία, φωνάχτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα, και οι περαστικοί αποδοκίμασαν ανοιχτά τους νεοναζί. Μετά το τέλος της ναζιστικής βόλτας, προκλητικός τύπος με τη φυλλάδα τους στο χέρι, αστυνομικός κατά δική του δήλωση, απειλούσε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαναν την ώρα εκείνη την καθιερωμένη τους παρέμβαση στο σημείο.
Εμφανώς μαγγωμένοι, οι χρυσαυγίτες, τελείωσαν γρήγορα γρήγορα την περατζάδα τους, και μαζεύτηκαν στα γραφεία τους. Η παρουσία τους ωστόσο είναι μια πρόκληση για όλους μας.
Ο στόχος τους είναι η τρομοκράτηση και η παράλυση του κόσμου που παλεύει, και αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση συνεχίζει, παρά τις τελευταίες εξελίξεις, να τους κάνει πλάτες.
Η δημοτική αρχή του Πειραιά, είναι προφανώς συνένοχη. Επιδεικνύει την πυγμή της ενάντια στους πολίτες που αγωνίζονται, και κάνει τα στραβά μάτια στις προκλήσεις των νεοναζί. Κατεδαφίζει με τη συνδρομή ΜΑΤ το στέκι του συλλόγου “Τερψιχώρη”, κάνοντας πλάτες σε ιδιώτες καταπατητές, για τους οποίους οργανώνει συναυλίες με τον ανοιχτά φασίστα “καλλιτέχνη” Μ. Γιαννούλη. Συκοφαντεί και χαρακτηρίζει δημόσια “κοπρίτες” τους εργαζόμενους του Δήμου που αντιστέκονται στις απολύσεις. Χαρακτηρίζει ακραίους όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της πόλης. Δεν έχει όμως ούτε μία κουβέντα να πεί για τη λειτουργία των γραφείων των νεοναζί, τις επιθέσεις και τις προκλήσεις τους. Ούτε βέβαια για τα αστυνομικά τμήματα του Πειραιά, που λειτουργούν σαν χώροι βασανιστηρίων και στρατοπέδων συγκέντρωσης. Έτσι κι αλλιώς, η δημοτική αστυνομία του Πειραιά πρωτοστατούσε τόσο καιρό στους τραμπουκισμούς στην Αριστερά και τις ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες.
Δολοφονικές επιθέσεις στην Ευαγγελίστρια και τον αγ. Κωνσταντίνο, ξυλοδαρμός εργαζόμενων στο Πασαλιμάνι, επανειλημμένες επιθέσεις ενάντια σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κέντρο, επίθεση στο προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ τη βραδυά των εκλογών, είναι μερικά μόνο από τα κατορθώματα των χρυσαυγιτών, πάντα με τη συνοδεία των οργάνων της τάξης του Α.Τ. Πειραιά. Ένα μέλος της ομάδας ΔΙΑΣ και μία ανθυπαστυνόμος έχουν ήδη συλληφθεί για συμμετοχή στη ναζιστική συμμορία.
Το ότι είναι μια δολοφονική συμμορία είναι πλέον φανερό για όλους όσοι θέλουν να το δούν. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το καπάκι άνοιξε και η μπόχα που βγαίνει είναι ασταμάτητη. Χρηματοδότηση από φοροφυγάδες εφοπλιστές, πλάτες από την αστυνομία, προστασία σε μαγαζιά, παράνομη διακίνηση όπλων, σωματεμπορία, δολοφονίες, είναι μόνο μερικές από τις “αντισυστημικές” δραστηριότητες των νεοναζί.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο την παρουσία τους στην πόλη. Τα γραφεία τους είναι ορμητήρια των δολοφονικών τους επιθέσεων και πρέπει να κλείσουν. Οι σχέσεις τους με την αστυνομία έχουν αποκαλυφθεί, αλλά είναι προφανές ότι αυτά που έχουν γίνει είναι πολύ λίγα σε σχέση με το μέγεθος της ναζιστικής διείσδυσης στους κόλπους της. Η κυβέρνηση του Σαμαρά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κανένα πραγματικό ξήλωμα των χρυσαυγιτών. Η παρουσία πίσω και μπροστά από το Σαμαρά των διάφορων Μπαλτάκων, Φαήλων, Λαζαρίδηδων, του Βορίδη και του Γεωργιάδη αρκεί για να το αποδείξει.
Η συνέχιση του αντιφασιστικού αγώνα είναι υπόθεση των απλών ανθρώπων που σιχαίνονται τους φασίστες. Στον Πειραιά, κάθε επίθεση και κάθε φασιστική πρόκληση, πήρε ως τώρα την απάντησή της, αυθόρμητα ή οργανωμένα. Οι δύο περσινές αντιφασιστικές πορείες και η συναυλία στο Πασαλιμάνι ήταν το αποκορύφωμα της αντιφασιστικής δράσης στην πόλη μας. Η παρουσία μας στα σχολεία, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, μέχρι να ξεριζώσουμε τους νεοναζί από παντού. Καλούμε σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες, την καθεμία και τον καθένα, να προχωρήσουμε σε μια μαζική καμπάνια για το κλείσιμο των γραφείων τους και να εκφράσουμε τη θέληση της αντιφασιστικής πλειοψηφίας του Πειραιά, με αποκορύφωμα μια μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης.

Να κλείσουν τα γραφεία της χρυσής αυγής στον Πειραιά.
Εξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά, χωρό δουλειάς και σχολείο.
Ο Παύλος ζεί, τσακίστε τους Ναζί!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ. ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 12 το μεσημέρι.

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ