«Ο Παύλος ζει στους αγώνες για καλύτερη ζωή»

poreia_fyssaΜε τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι για τη συμπλήρωση ενός μήνα από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. «Ο Παύλος ζει στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή» ήταν το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου.  Το συλλαλητήριο, διοργάνωσε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου – Δραπετσώνας – Περάματος στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 34χρονος μουσικός.  Διαδήλωσαν τοπικά σωματεία, νεολαία της περιοχής με συμμετοχή μαθητών από πολλά σχολεία, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικαλιστικοί φορείς,  οργανώσεις της Αριστεράς και κόσμος της γειτονιάς.

Στην ανακοίνωσή του πριν ξεκινήσει η πορεία, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός αναφέρει:

«Απ’ τα τσακάλια δε γλιτώνεις μ΄εύχες και παρακάλια»

Καμία αστυνομία δεν πρόκειται να εξιχνιάσει τις βρωμιές της Χ.Α και τον φασισμό, γιατί διαπλέκονται μαζί τους εδώ και χρόνια.

Κανένα κράτος δεν πρόκειται να πατάξει το παρακράτος γιατί είναι το μακρύ τους χέρι.

Καμιά κυβέρνηση  δεν θα τους ξεσκεπάσει ολοκληρωτικά, όσο ο  λαός παραμένει αμέτοχος θεατής, γιατί έχουν άμεσα συμφέροντα από αυτούς.

Τους θέλουν για να σπείρουν το φόβο, να φρενάρουν τη λαϊκή διαμαρτυρία και να  επιβάλλουν το σύγχρονό δουλεμπόριο.

Ο φασισμός τσακίζεται μόνο με πάλη λαϊκή!

Κάθε νέος, άνεργος, εργαζόμενος, μαθητής, γονιός, επιβάλλεται να κάνει δική του υπόθεση το ξερίζωμα τυράννων-φασιστών από τις γειτονιές μας, τα σχολεία μας, τα στέκια μας, την δουλειά μας!

Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ξεριζώσει την σκουριά του φασισμού και του συστήματός που τον γεννά και τον εκτρέφει.

Οι δολοφονίες του Σαχτζάτ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα και οι κακοποιήσεις εκατοντάδων πολιτών από τους φασίστες της ΧΑ,  για να είναι οι τελευταίες, πρέπει ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΑΓΩΝΑ

 Ο Σαχτζάτ και ο Παύλος ποτέ δεν θα ήθελαν το ρόλο που τους επιφύλαξε η ζωή.

 Όμως ο Σαχτζάτ και ο Παύλος  είναι πια στις καρδιές μας.  Θα ζουν στους αγώνες  του λαού ενάντια στην φτώχεια, τα μνημόνια, την κυβέρνηση, τον ολοκληρωτισμό, τον φόβο και τον φασισμό.

Θα ζουν στους αγώνες της νέας γενιάς που θέλει το μέλλον και το θέλει τώρα.

Το τραγούδι του Παύλου θα συντροφεύει τους αντιφασιστικούς αγώνες, θα γίνει ο εφιάλτης των φασιστών αυτής της γειτονιάς, της κάθε γειτονιάς, στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Περαμα, Παντού.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ  –  ΚΑΜΙΑ  ΑΠΑΘΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ  ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

PA180026 PA180027 PA180039 PA180045 PA180047 PA180048 PA180054 PA180056 PA180058 PA180059 PA180061 PA180064 PA180065 PA180067 PA180071